En blogg om.....

...att umgås med hästar, min dagliga träning, tankar och reflexioner.

lördag 27 februari 2010

Om konsten att kunna plocka straffar!

Det är bergis något läskigt där borta! Ni skymtar vår vändplan framför Frisse...

Plusgrader och småstril........naturen såg riktigt hopsjunken ut idag. Vi hade sällskap av Frida med matte på skogstur. Vi började med att värma upp med lite snöpuls. Sedan tog vi vår vanliga träningsväg. Det gick bra ända till snön började kana av träden i tjocka tunga sjok. Rätt mycket snö föll ner bakom Frida och hon for iväg som en kanonkula.....Frisse for också iväg! Sedan glömde Frisse helt bort att han skulle agera trygg fadersgestalt för Frida. Det var läskigheter överallt! Trots två "taggade" hästar fortsatte vi.....det var nog mest jobbigt för Fridas matte eftersom Frida är så spänstig när hon väl hoppar till.
-Det är som att plocka straffar, beskrev hon, man vet att de kommer men inte i vilket hörn!
Jag fick också plocka några straffar men de var inte i närheten av Fridas. Vi kom hem alla fyra på samma gång i alla fall. Som en parentes kan nämnas att vi tog vändplanen i galopp åt bägge håll idag utan avbrott. I det lätta varvet tyckte Frisse att det var onödigt att ta ut svängen som jag ville så han gjorde en "galopp piruett" istället. Han behöver nog vara lite "taggad" för att få till det!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var säkert straff-övningarna som gjorde honom så uppvärmd. Men visst är det kul när bitarna faller på plats......Skumsvampen

Ninja sa...

Vad bra att det funkade att vara "anonym" skummis ;)