En blogg om.....

...att umgås med hästar, min dagliga träning, tankar och reflexioner.

söndag 25 november 2012

Ljus i mörkret!

Nej, det har inte snöat ännu. Men snön kommer, var så säker. Lizas ben har smalnat ytterligare något, men min profetia om igångsättning efter nyår verkar slå in....
Det är positivt att det går åt rätt håll i alla fall. Något annat som är positivt är att vi ska få ljus! Med det menas belysning till paddocken och inte vilken belysning som helst utan två riktiga strålkastare. Ni vet sådana som används på fotbollsplaner.
Dessutom har Lizas matte och husse lovat att hålla paddocken i ridbart skick hela vintern. Det ni! Gissa vem som är träningssugen?

måndag 19 november 2012

Vad ska vi skriva här då?

Liza och jag, skrittar och skrittar.
Benet har minskat i omkrets men det går sakta. Ibland är det värme i benet efter ridning, ibland inte. Hagen är en stor åker av lervälling, ingenting för svullna ben med andra ord.
Nya hästar har flyttat in, inte heller något för svullna ben.
Nu är det kolsvart ute på våra rundor, så vi tränar mörkerkörning.

Reflexerna har åkt på igen....

tisdag 6 november 2012

För oss som inte vågar.....


Här har du chansen att rida fälttävlan på hög nivå. En sak är säker, jag hade ramlat av direkt....
Men det är intressant att "följa med" som ryttare och betrakta hindren ur en annan synvinkel. Tempot är inget för mesar här går det undan......



måndag 5 november 2012

Här händer det inte så mycket....

Lizas nya granne, en arabflicka

Här händer det inte så mycket. Vi skrittar på hårt underlag. Igår tog vi hela asfaltsrundan, vilket jag inte gjort tidigare för att jag inte haft någon anledning. Vägen går utmed sjön en bit och där var det mycket vackert igår kväll med solnedgång och dimmor. Idag tog vi en kortare tur och avslutade med skrittövningar på ridbanan. Att det ska vara så svårt att sitta avslappnat på en häst.......jag gör miljoner saker bara vi ska svänga (suck).