En blogg om.....

...att umgås med hästar, min dagliga träning, tankar och reflexioner.

måndag 27 augusti 2012

En häst på banken.....

En häst på banken kan man ju alltid ha. Jag menar, den kan ju stå där och förränta sig i väntan på bättre tider. Med bättre tider menar jag att ekvationen " att ha råd och ha tid att ha häst" ska gå ihop.
Min erfarenhet säger mig att det är svårt. Man brukar antingen ha råd eller tid. Min erfarenhet säger mig också att omständigheter förändras. Att omständigheter kan förändras snabbt......och när de väl gör det så vill jag vara redo att slå till.
Så idag är jag stolt ägare till en häst på banken.....
Jag vet inte hur den ser ut men.....
 Det kan vara en nordsvensk? Jag gillar fuxar med långa ljusa manar......
Det kanske är en maffig svart frieser, som Frisse?
Eller en pigg och sprallig lusitano?
Kanske har jag en flott dressyrhäst som Rubignon?
Eller bara en häst att mysa med som finaste Mariana? När jag tog bort Mariana i juli 2007 så lovade jag mig själv och henne när vi delade den sista äppelpåsen att jag åtminstone skulle ha en häst på banken.
Idag har jag det. Nu gäller det "bara" att få resten av ekvationen att gå ihop......

måndag 20 augusti 2012

Skrittar vidare....

Idag var det fullt med folk i det lilla garagestallet. Alla platser var upptagna så jag fick göra i ordning Liza i hennes box. Det går, för all del,bra det med.

Vi skrittar vår 30 minuters runda. Jag tränar min sits, försöker få Liza eftergiven och så gör vi halt, ryggar, flyttar bakdel och framdel, tar längre och kortare kliv osv. osv.....

Benet var oförändrat sedan sist, men något mindre svullet efter ridning. Det är jag glad för...
Jag lindar det med Back-on-Track paddar och använder en elastisk träningslinda som stöd. Efteråt kyler jag med lera.....
Det verkar fungera.....



torsdag 16 augusti 2012

Vi blir fler.....

Garagestallet växer....
Till hösten kommer det att inhysa 10 hästar med tillbehör, i form av hästägare och medryttare. Ny ridbana och nytt lösdriftstall.
Förra vintern var vi bara två i stallet, nu blir det full fart. Men det kan bli roligt med lite sällskap också. Dessutom blir det lättare att få ut en tränare om vi är fler.......och det kan behövas.
Lizas ben såg något bättre ut idag, men svullnaden syns även när benet är lindat. Hur som helst var hon pigg och glad på vår skrittrunda och det finns mycket att träna på även i skritt.
Jag passade på att rida barbacka och för att om möjligt förfina hjälperna ännu mer. Att flytta undan för ljumsken enbart och att göra halt med magen samt rygga genom att öppna upp bakåt.
Det skulle vara roligt om vi kunde lära oss att rygga, göra halt och komma fram i skritt med enbart vikthjälper.
Ibland lyckas vi......men långt ifrån alltid.

tisdag 14 augusti 2012

En ny ridbana!

Medan jag latat mig har det minsann hänt saker i garagestallet. På fem veckor har en helt ny ridbar paddock skapats och dessutom med utsikt.
Jodå, man rider nästan i himlen medan dalen breder ut sig nedanför.
Måtten är 20x40 så nu har vi en riktig dressyrbana att träna på Liza och jag. Det blir ju finfint till hösten.
Liza har lyckats dra på sig en irriterad sena. Jag tror att det är senskidorna som är inflammerade för hon är svullen och varm i höger fram.
Så stället för att sätta igång som planerat får vi skynda långsamt med stödlindor och skritt på hårt underlag. Men det är bäst att ta det lugnt för "spökande" senor vill vi inte ha.
Vi myste länge i stallet istället. Det finns ju mycket man kan sysselsätta sig med så här års, plocka flugägg t.ex.